Mountainbike Weersverwachting
Omgeving Nijmegen

MTBCollege - kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

MTBCollege - agenda

Geen komend evenement!

Introductie training jeugd Licht Verzet

 

Afgelopen vrijdag was het dan zó ver. De eerste van de drie introductie trainingen voor de aspirant jeugdleden van Licht Verzet. Onder leiding van Emiel Suykerbuyk (Jeugd coördinator Licht Verzet) en Harry Peters (MTBCollege en trainer LV) werden de eerste stappen gezet van een mooie carrière op de mountainbike.

 

Vrijdagavond 28 augustus, dé laatste vakantiedag van een mooie zomervakantie. Ook deze avond is het nog prachtig weer. Acht kinderen verzamelen zich samen met hun ouders op het parkeerterrein bij Heumensoord in Nijmegen. De hele zomer hebben ze op deze dag gewacht. Acht nerveuze gezichten, wat staat ons te wachten? introductie training Licht Verzet

Na de nodige handjes schudden gaat het dan eindelijk van start. Maar voordat we gaan mountainbiken wordt eerst een veiligheid check uitgevoerd. Zijn alle helmpjes goed afgesteld? Zit alle kleding op de juiste plaats zodat dit geen gevaar kan opleveren? En natuurlijk is de fiets wel in orde? Met die fietsen zat het wel goed maar er moesten wel wat helmpjes bijgesteld gaan worden en ook wat veters worden weg gewerkt. Maar uiteindelijk was iedereen zover dat we konden gaan vertrekken.

Nog een laatste keer zwaaien naar de ouders en weg waren ze het bos in. Emiel voorop en Harry er achteraan. In een mooie slang al slingerend richting dé Bult. De Bult is een onderdeel van de rode mountainbike route waar je leuke klim en daal oefeningen kunt uitvoeren. Dus direct maar de heuvel op met zijn allen. Zoals verwacht lukte dit bij de eerste keer natuurlijk niet voor iedereen. Maar na de eerste lesinstructies wist uiteindelijk iedereen op eigen kracht boven te komen.

Maar na een klim komt natuurlijk ook de afdaling. Ook hier was wat uitleg niet overbodig zodat iedereen na een aantal keren oefenen op een veilige wijze beneden kwam. Na nog wat rondjes bergop en bergaf te hebben gereden was het vervolgens tijd om wat bochten te gaan oefenen. 

introductie training Licht VerzetEmiel voorop en iedereen in een slangetje er al slingerend er achteraan. Een leuke manier om het bochtenwerk te oefenen. Op het laatst allemaal achter elkaar in een cirkel om uiteindelijk deze cirkel steeds kleiner te gaan maken. Iedereen had er veel plezier in en werkte hard mee.

Als laatste nog wat remoefeningen uitgevoerd. Na de nodige uitleg mocht iedereen eerst een aanloop nemen en vervolgens bij de streep met zijn achterrem remmen. Daar waar hij of zij stil stond werd de bidon geplaatst. Vervolgens werd er weer een aanloop genomen en nu moest er met de voorrem geremd gaan worden. Wat iedereen verbaasde was dat ze nu veel sneller stil stonden. Dus de bidon kon weer verplaatst gaan worden naar de kortste remweg. En dan als laatste weer een aanloop maar nu beide remmen gebruiken. En weer werd de remweg verkort.

Inmiddels begon de zon al aardig te zakken en was het tijd om weer richting de parkeerplaats terug te keren. Maar niet voordat we eerst nog een aantal keer door de regenplassen hadden gereden, want bij mountainbiken hoor je ook lekker smerig te worden. Na een kort evaluatie praatje zijn we vervolgens weer terug naar de parkeerplaats gefietst waar de nieuwsgierige ouders ons al stonden op te wachten.

We kunnen wel zeggen dat het geslaagde introductie training is geweest. Iedereen verheugde zich al op de 2e introductie training die komende vrijdag staat gepland.

 

Heb je na het lezen van dit verslag ook zin om in clubverband te gaan trainen, kijk dan voor meer informatie op de site van Licht Verzet www.lichtverzet.nl.